top of page
  • tim9043

Bang & Olufsen Essence brengt eenvoud naar multiroom

Volgens FWDMagazine lijkt het wel wat op lichtschakelaar of de verwijzing naar een designthermostaat mag er ook wel wezen. Maar toch is de Beosound Essence iets helemaal anders. Bij Bang & Olufsen hopen ze dan ook dat dit intuïtieve toestel mensen uit het Sonos kamp weglokt.

De Bang & Olufsen Essence Remote is het deel wat zichtbaar blijft bij het nieuwe B&O multiroomsysteem, dat voor 999 euro zal verkocht worden. De prachtige, compacte afgewerkte ronde knop bevestig je aan de muur of dankzij de beschikbare tafelvariant kan je hem monteren op een klein voetje.

“Er zijn twee problemen die kunnen ontstaan omdat er tegenwoordig een diversiteit van muziekbronnen beschikbaar zijn” (dat is wel echt!) Ten eerste het proces alleen al van het opzetten van muziek is complex geworden. Mensen zijn zelfs slechte audiokwaliteit op speakers gewoon geworden. En dat is toch wel echt balen, als je weet dat artiesten en producers enorm veel tijd steken in het creëren van hun sound en vibes, zegt Tue Mantoni, CEO van het Deense bedrijf.

Bang & Olufsen heeft daarom de Essence Remote zo minimalistisch mogelijk ontworpen. In zijn basis vorm (de essentie dus – snap je hem?) kan je je muziek er mee bedienen. Je kan het volume regelen, muziek starten en tracks laten verspringen. Maar daar stopt het.

Bang & Olufsen Essence

In het Bang & Olufsen Essence apparaat zit een bewegingssensor, zodat het kan detecteren of iemand een ruimte binnenstapt of verlaat. Muziek stopt of start dan volledig automatisch. Je kan op dit moment drie van deze Essence apparaten in je woning installeren.

De Bang & Olufsen Essence communiceert met een groter –apparaat- en uiteraard ook “lelijk” . De Essence communiceert met een toestel dat lijkt op een router en dus best een apparaat dat je best ergens wegstopt, geeft Mantoni toe. Dit is eigenlijk een multimedia hub, het communiceert met apparaten op je netwerk en andere bronnen.

Voor de totaal beleving qua bediening (complexere zaken dus) gebruik je de smartphone applicatie. Op deze app kan je bronnen en muziek selecteren (zoals bij de Sonos controller). En bronnen heeft hij genoeg, want het Beosound Essence audiosysteem aanvaardt audio aangeleverd via DLNA en Airplay. Verschillende muziek services zitten ook ingebouwd. Zo is al er van bij de start Spotify beschikbaar (een bepaalde fabrikant kan hiervan leren!). Internetradio, line in voor externe bronnen, noem maar op. De Essence heeft voldoende aansluitingen. Qua luidsprekers ga je uiteraard moeten kiezen tussen de prachtige actieve luidsprekers van Bang & Olufsen die draadloze technologie bevatten.

Meer uitleg nodig ?

Contacteer ons vrijblijvend! [contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Bron origineel artikel : FWDMagazine.BE

Dit artikel is meer dan 8 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

2 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page