top of page
  • tim9043

9 manieren waarop Amazon Echo je leven gaat veranderen

Eerst en vooral voor de lezers die het nog niet kennen, het lijkt niet veel voor te stellen, de Amazon Echo. Een soort Amerikaanse Siri on Steroids voor in de woonkamer die luistert naar de naam Alexa. Inmiddels kunt u er al pizza’s mee bestellen, boodschappenlijstjes mee bijhouden en een Uber-taxi laten voorrijden.

Wat is er nu zo fantastisch leuk aan de Amazon Echo volgens de Amerikaanse gebruikers?

Je kan Alexa de meest handige taken laten uitvoeren. Voorbeeld : “Heb ik tomaten of aardappelen toegevoegd aan mijn boodschappenlijstje?” Van het moment dat Alexa deze intelligentie en routine begint te herkennen kan ze heel makkelijk voorspellingen doen wat er namelijk op dat boodschappenlijstje moet komen.

Hierdoor zijn de mogelijkheden van deze machtige handenvrije assistent zijn fantastisch.

amazon echo wat is het

Dit zijn 9 fantastische manieren waarop deze nieuwe technologie je leven gaat beïnvloeden :

Speel muziek zonder zorgen

Spotify is de nieuwste toevoeging aan diensten die muziek spelen op de Echo. Op de lijst van streaming diensten pronkt ondertussen ook Pandora, TuneIn Radio en iHeartRadio. Selecteer liedjes, genres, playlisten, pauzeer of verander simpelweg het volume met je stem. Je kan zelfs Google een spreadsheet laten bijhouden van al jouw favoriete muziek die je hoort op het Echo systeem. Misschien bij jij een grote lezer? De echo kan ook probleemloos overweg met audioboeken.

Een soort van alarmklok -of laten we het reminders noemen

Uiteraard, Amazon zal er alles aandoen om het bestellen op Amazon zo makkelijk mogelijk te houden, maar het bijhouden van ToDo lijstjes lukt ook zonder problemen. Dankzij IFTTT recepten kan Echo vlekkeloos lijstjes toevoegen aan je telefoon of automatisch laten synchen met jouw kalender of Evernote account

Wake up like a boss

Vraag aan jouw assistent naar het weer, verkeersdrukte en schema voor de dag. Je kan zelfs vragen (in Amerika tot nu toe wel alleen!) wanneer de volgende trein naar jouw bestemming toekomt.

Een avondje stappen

Vraag welke filmen op dit moment aan het trenden zijn en welke restaurants leuk zijn. Dankzij deze technologie moet je helemaal geen telefoon meer gebruiken!

Uber bestellen?

Echo koppelt vlekkeloos naar Uber, hierdoor kan Alexa vertellen waar de dichtstbijzijnde UberX driver is. Eénmaal je de rit bevestigd hebt, kan je Alexa blijven vragen naar de ETA. Leuk hé?

amazon echo belgie

Eten voor ’s avonds

Echo is enorm handig voor het opzetten van timers voor bijvoorbeeld het koken van eieren (ik kan zelf niet meer dan dat maken – maar ik denk echt wel dat een timer handig is met het koken van lekkernijen). Je kan zelfs pizza bestellen bij Domino’s Pizza (als Domino Pizza nu ook eens in de buurt van Hasselt kwam zijn wij heel tevreden!)

Bedien jouw woning (en dit is een coole!)

We hebben ondertussen wel allemaal één van die leuke “IOT – Internet Of Things” gadgets in huis. En Alexa kan ze allemaal bedienen, de Philips Hue Lampen, de thermostaat van Nest, de draadloze oplossingen van WeMo, Wink of Insteon smart home oplossingen. Spreek je commando uit en Alexa stuurt het desbetreffende apparaat aan.

Concreet voorbeeld : Als je gaat slapen moet je simpelweg vertellen tegen Alexa om de temperatuur te verlagen, de verlichting uit te doen en de deur te sluiten als je wegzakt in je veel te zachte (en wel verdiend) bed. Knap hé?

Ondertussen zijn er nog twee nieuwe toevoegingen aan Alexa, namelijk Lutron en Big Ass Fans. Dus ook nog een extra verlichting bediening en de bediening van de ventilator in de woonkamer? All right!

Wist je datjes

Echo kan probleemloos informatie inlezen van Wikipedia. Je kent het wel, een kleine discussie over een geschiedenis feit aan de eettafel. Geen probleem, Alexa, die boom daar in Lummen, die oude Eik, wikipedia dat eens!

Je telefoon kwijt

Dat heb ik continu voor. Geen reden meer om in paniek te slagen, met het juiste IFTTT recept kan je Alexa vragen om jouw telefoon te laten rinkelen. Nu moet je alleen nog maar hopen dat je niet geluid van je telefoon hebt uitgeschakeld.

Kijk jij ook ontzettend uit naar de Amazon Alexa? Laat het ons weten!

Dit artikel is meer dan 5 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

3 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page