top of page
  • tim9043

1 miljard dollar gaf Amazon aan beveiligingsbedrijf Ring; is dit de toekomst van security?

Kennen jullie het merk Ring, de intelligente beveiliging voor je woning? Hoogstwaarschijnlijk wel, maar ik licht het even toe. Ring maakt WiFi deurbellen met ingebouwde camera die kunnen detecteren als er iemand voor de deur staat. De slimme deurbel stuurt een notificatie (net zoals DoorBird) naar tablets en smartphones waar de app op geïnstalleerd is. Dankzij de ingebouwde audio en video functie kan je ook communiceren met degene die aan de deur staat. Het Ring product is ooit gestart met een deurbel aan €179 en is sindsdien verder uitgegroeid naar een merk met meerdere beveiligingsproducten en diensten. Denk dan aan camerabewaking en slimme bewegingssensor voor aan je woning.


Supercool apparaat natuurlijk, net zoals het DoorBird deurbel systeem. Dit terzijde, Amazon moet je wel kennen en deze tech gigant heeft de tech wereld weer verbaasd afgelopen weken. Nou verbaasd, het hing eigenlijk al een tijdje in de licht dat Amazon aasde op Ring. Enkele weken geleden is Amazon is tot een overeenkomst gekomen met Ring om een acquisitie te doen.

Amazon gaat ooit de wereld overnemen

Een soort van verrassing acquisitie eigenlijk en geen kleintje. Deze acquisitie zorgt ervoor dat de Seattle gebaseerd tech gigant verdere stappen onderneemt in de smart home markt. Wat betaalde Amazon voor deze overname? Een stevig miljard dollar. Ik herhaal een stevig miljard dollar. Of toch dat is het bedrag wat Reuters beweerd.

Wat betekent dit voor Ring? Wel hoogst waarschijnlijk gaan ze Ring nog groter maken en gaan ze verder blijven timmeren aan de mission statement van het bedrijf. En dat is de criminaliteit doen laten dalen door middel van effectieve en betaalbare security tools aan te bieden die een positieve impact hebben op de leefomgeving van hun gebruikers. Dat kan wel tellen als mission statement denk ik dan!

Dankzij de overname van Amazon kan Ring nog zovele stappen verder gaan in het uitvoeren van hun mission statement. Amazon kan dankzij hun hoogst persoonlijk tech hub, de Echo (je kent hem wel die voice bediende intelligente luidspreker) Ring verder laten evalueren. Een product researcher bij Amazon vertelde op twitter dat de Ring producten en diensten sinds dag één de eindklanten verbaasd hebben. Bij Amazon zijn ze alvast laaiend enthousiast om hier verder op te ontwikkelen en verdere uitbouw van veilige woningen te kunnen garanderen.

Mr. Beams de slimme LED verlichting

Enkele maanden geleden (ik dacht december 2017) heeft Ring nog Mr. Beams (een startup) opgekocht. Deze start-up maakt LED verlichting met ingebouwde bewegingssensoren. Een leuk wist je datje, Amazon heeft eigenlijk ooit ook al in Ring geïnvesteerd dankzij het Alexa Fonds. Het Alexa fonds is een fonds welke er voor zorgt dat bedrijven skills en producten kunnen bouwen voor de tech reus zijn digitaal brein, de Amazon Alexa.


Vorig jaar oktober 2017 stelde Amazon ook hun eigen security camera voor. De Cloud Cam, deze 119 dollar kostende camera werkte vlekkeloos samen met de Amazon Key App. Deze laatste dan weer is een intelligent deurslot (komende van Assa Abloy) wat toelaat (voor Amazon prime gebruikers op dit moment) om poetsfirma’s, pakketdiensten en allerlei service providers gemakkelijk toegang te bieden tot je woning. De aanbieder meld zich aan met Amazon en bepaald daarop of de deur van de woning open kan of niet.

Een klein beetje creepy vertelt mijn partner me als ik dit concept veel te enthousiast toe licht.

De cloud cam ging rechtstreekse de competitie aan met Ring, Arlo en Google’s Nest camera. De Amazon Cloud Cam kan gebruikt worden op abonnement basis met opties zoals extra geheugen en loopt van $7 tot $20 per maand. Uiteraard is er ook een gratis plan te krijgen waar de opnames 24h bijgehouden worden.

Diefstal van pakketjes

Deze camera technologie is eigenlijk door Amazon aangeschaft om diefstal van pakketjes tegen te gaan en extra diensten aan te bieden aan hun Amazon Prime leden. Het concept aan zich is niet echt heel populair (dat gevoel kreeg ik al met mijn partner) en krijgt deze tegenstrijd omdat mensen niet altijd graag hebben dat de tech gigant Amazon het slot van je woning kan bedienen.

De Ring Alexa Integratie – wanneer twee giganten elkaar ontmoeten.

Ring pakte vorig jaar in juni 2017 uit met hun voice bediende Alexa integratie. Ring schreef een blog post (https://blog.ring.com/2017/06/22/ring-video-doorbells-and-security-cameras-now-work-with-amazon-alexa-on-echo-show/) dat vanaf nu je woning beveiliging niet alleen met je handen te bedienen was maar ook met je stem. Deze Alexa skill heeft trouwens een 2 sterren rating. Niet slecht.

het Ring idee heeft een lange weg achter de rug

James Siminoff is de volhardende Ring CEO en Chief Inventor en kwam met DoorBot (die had ik ook en was oprechte rommel; en zit hier nog stof te vangen) op Shark Tank op televisie. Shark Tank is een programma waar je je idee mag pitchen voor investeerders. Het product was toen helemaal niet geliefd aangepakt door de investeerders en werd afgekraakt.


Maar James hield vol. Sinds 2013 heeft hij al meer dan 209 miljoen dollar geld bij elkaar gesprokkeld om verder te werken aan Ring. Ergens in november 2017 vertelde Siminoff ook dat het bedrijf ondertussen meer dan 1 biljoen dollar waard is, ongeveer 1300 mensen in dienst heeft en 10 producten kan aanbiedt. Oh ja en ongeveer aanwezig is in meer dan 16000 winkels. Dat kan tellen. Onder de investeerders zit bijvoorbeeld de CEO van Virgin, Richard Branson.

Hij vertelde al in 2015 in een blog post wat hij vond van het bedrijf :

“Ik ben een investeerder in Ring, en terwijl het product uitermate fantastisch is en de missie achter het merk belangrijk is heb ik eigenlijk geïnvesteerd in dit product omdat ik het verhaal van de jonge ondernemer er achter veel belangrijker vond. Zoals zovele andere ondernemers probeerde James geld rond te halen voor zijn idee en slaagde er niet in. Zelfs zonder geld bleef hij geloven in zijn product en heeft dankzij lef mijn interesse gewekt op een fundraiser.

Oh grote Amazon … waar ga jij de tech wereld naar toe leiden?

Dit artikel is meer dan 3 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

5 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page