top of page
  • tim9043

Sony lanceert HT-ZF9 en HT-XF9000 Dolby Atmos Soundbars met Virtual Surround Sound

Sterke uitbreiding Dolby Atmos assortiment voor een realistische bioscoopervaring thuis

· Dolby Atmos Soundbar produceert een kamervullend geluid via Virtual Surround Sound

· Vertical Surround Engine simuleert bioscoopgeluid zonder weerkaatsing via het plafond

· Krachtig dankzij S-Force Pro Front Surround via één soundbar met drie interne speakers

· DTS:X ondersteuning voor een virtueel ruimtelijk geluid

· Design sluit naadloos aan bij nieuwe Sony BRAVIA TV modellen

De premium home-entertainment HT-ZF9 3.1-kanaals-soundbar met Dolby Atmos en Virtual Surround Sound is een verademing voor alle soorten entertainment. Dankzij een innovatieve audiodriver en slim gepositioneerde speakers geniet het publiek thuis van een natuurgetrouwe bioscoop-ervaring. De Vertical Surround Engine produceert een kamervullend Dolby Atmos geluid zonder gebruik te maken van plafondweerkaatsing of omhooggerichte speakers. Dit model is compatibel met de vernieuwde Sony Music Center App (beschikbaar voor Android- en iOS apparaten) voor luisterplezier via streaming-services en uitbreiding van het thuis audionetwerk dankzij multi-room.

Naast dit model lanceert Sony de HT-XF9000 met 2x front kanaals luidsprekers. Deze 2.1-kanaals-soundbar maakt gebruik van minder speakers van de HT-ZF9 maar biedt eveneens Dolby Atmos via de Vertical Surround Engine. Ook deze soundbar is uitgerust met S-Force PRO front surround en Sony’s unieke Vertical Surround Engine. Het design van de HT-XF9000 soundbar is speciaal afgestemd op het ontwerp van de nieuwe Sony BRAVIA XF90 TV. Ook dit model biedt ondersteuning voor Dolby Vision en is geschikt om via Bluetooth verbinding te maken met Spotify.

“In 2017 heeft Sony succesvol de award winning HT-ST5000 Dolby Atmos Soundbar gelanceerd in de Benelux. Consumenten zijn ontzettend enthousiast over de uitstekende surround sound door middel van slechts één soundbar met drie speakers. Na deze succesvolle introductie volgen in 2018 de HT-ZF9 en HT-XF9000. Met deze Dolby Atmos soundbars brengt Sony een bioscoopbeleving de huiskamers in”, aldus Machiel Frijters, Head of Marketing bij Sony Electronics Benelux.

Thuisbioscoop in een stijlvol design

De HT-ZF9 soundbar met Dolby Atmos en DTS:X is de oplossing om een thuisbioscoop te creëren. De Vertical Surround Engine kan daadwerkelijk het effect van helikopters die boven het hoofd vliegen nabootsen. Combineer deze audiodriver met S-Force Pro Front Surround technologie (dat het omgevingsgeluid aan de voorkant verbreed) en het is bijna niet voor te stellen dat dit geluid uit een 3.1 geluidskanalen soundbar komt. Zelfs wanneer de content geen Dolby Atmos of DTS:X ondersteuning biedt creëert de HT-ZF9 een virtueel ruimtelijk geluid. Dit komt dankzij Sony’s technologie om stereogeluid om te zetten naar 7.1.2 geluidskanalen. Tevens zijn SA-Z9R (achter)speakers toe te voegen die exclusief zijn ontworpen voor de HT-ZF9. Middels deze uitbreiding kan een realistisch 5.1 kanaal surround sound gecreëerd worden.

Hoogwaardige geluids- en beeldkwaliteit

Deze nieuwe soundbars ondersteunen 4K HDR- en Dolby Vision voor een overdracht zonder verlies van audiokwaliteit, kleur of helderheid. De bijbehorende subwoofer is draadloos en daardoor vrij van extra kabels. Tevens zijn deze modellen compatibel met HDCP 2.2 en voorzien van twee HDMI in-poorten en een HDMI-output. De HT-ZF9 biedt ook ondersteuning voor diverse Hi-Res audioformaten en LDAC, dankzij DSEE HX (Digital Sound Enhancement Engine HX-technologie).

Google Assistent en Sony Music Center ondersteuning

De HT-ZF9 is uitgerust met Wi-Fi zodat Spotify Connect en Chromecast eenvoudig toegankelijk zijn. Tevens is de Engelstalige Google Assistant beschikbaar voor aansturing via spreekcommando’s. Door het geven van commando’s via een smartspeaker zijn alle functies van de soundbar te bedienen. Tevens is wireless multi-room playback beschikbaar via de Sony Music Center App. Deze applicatie is gratis te downloaden via de Google Play en de App Store van Apple. De app is gebruiksvriendelijk en biedt de mogelijkheid om meerdere speakers met elkaar te verbinden. Zo kan een persoonlijk home-audionetwerk gecreëerd worden om muziek in verschillende kamers af te spelen. In de Sony Music Center App kunnen onder meer Spotify, Chromecast en SoundCloud gebruikt worden.

De HT-ZF9 is vanaf april 2018 verkrijgbaar in de Benelux voor €800. De HT-XF9000 zal in april 2018 op de markt komen voor €500. De SA-Z9R speakers worden in het voorjaar van 2018 geïntroduceerd.

Over Sony Corporation

Sony Corporation is een wereldwijde producent van audio-, video-, game-, communicatie- en informatietechnologieproducten voor de consumenten- en zakelijke markt. Met zijn muziek-, beeld-, computerentertainment- en onlinetoepassingen is Sony een pionier op het gebied van elektronica en entertainment. Sony rapporteerde een samengesteld verkoopresultaat van ongeveer 76 miljard dollar in het afgelopen fiscale boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2017. Meer informatie op de internationale Sony-website: www.sony.net

Dit artikel is meer dan 4 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

18 weergaven0 opmerkingen

Kommentarer


bottom of page