top of page
  • tim9043

Sonos zet vol in op spraakbesturing, te beginnen met Alexa

Sonos heeft vorig jaar al laten weten de digitale spraakassistent van Amazon te gaan ondersteunen maar deze week heeft het bedrijf tijdens een persbijeenkomst in Boston meer inzicht in de plannen gegeven. De luidsprekerfabrikant zal er voor eind 2017 voor zorgen dat alle speakers middels Alexa bediend kunnen worden en daarbij komt het bedrijf met een eigen Alexa-speaker.

Voor het einde van dit jaar moeten alle Sonos-speakers een update krijgen waarmee ondersteuning voor Amazon Alexa toegevoegd wordt. Dankzij deze update wordt het mogelijk om je Sonos-speakers middels spraak aan te sturen. Echter, hier heb je wel een Amazon Eco of Echo Dot speaker voor nodig aangezien hier de microfoon voor Alexa ingebouwd zit.

Maar, dat is tegen eind 2017 niet meer je enige optie als het goed is. Sonos belooft namelijk dit jaar ook een eigen Alexa-speaker op de markt te brengen. Deze luidspreker zal uitgerust worden met een microfoon en kan daardoor als basis voor de bediening van andere speakers, en andere smart home-producten, dienen. Je kunt met verschillende commando’s bepalen op welke speakers de muziek wordt afgespeeld, wat het volume moet zijn en van welke bron of dienst je gebruikt wilt maken.

Alexa is echter het begin van de spraakbesturing op Sonos-apparaten. Het bedrijf wil in de toekomst meerdere spraakassistenten beschikbaar maken op zijn speakers, waaronder waarschijnlijk de Google Assistant. Sonos stelt zich hiermee steeds verder open voor andere platformen. Onlangs maakte het bedrijf het al mogelijk om de speakers via de Spotify-app aan te sturen.

Dit artikel is meer dan 5 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

1 weergave0 opmerkingen

Comments


bottom of page