top of page
  • tim9043

Say what? De Sonos Playbase? Een nieuwe soundbar voor onder de televisie!

Sonos heeft allerlei speakers in het assortiment zoals de Play:5, maar binnenkort komt daar waarschijnlijk een nieuw model bij. De Sonos Playbase is een aankomende nieuwe speaker voor bij je televisie, vergelijkbaar met de huidige Playbar. In plaats van voor je televisie, kun je deze platte Playbase er onder plaatsen. Volgens een Amerikaanse retailer komt deze in maart beschikbaar voor $699.

sonos playbase zijkant

Sonos Playbase gelekt

De Sonos Playbase verscheen kort op de website van de Amerikaanse retailer B&H. Volgens het verkooppunt gaat de Sonos Playbase $699 kosten, dezelfde prijs als de Sonos Playbar. Mocht de winkelketen het bij het juiste eind hebben, dan verschijnt de Playbase ergens in maart. De Sonos Playbase is nog niet officieel aangekondigd, maar de naam is wel al een hele tijd geleden door Sonos geregistreerd. Behalve de benoeming in deze Amerikaanse webshop, zijn er ook afbeeldingen uitgelekt. De Sonos Playbase is een vrij platte speaker van slechts enkele centimeters hoog. Hij heeft daardoor wat weg van de oudere AirPort en Time Capsule, maar dan aan de voorkant een gaas voor de speaker.

sonos playbase achter

Behalve in het wit zou de Playbase ook in een zwarte versie moeten komen. Mochten de afbeeldingen kloppen, dan heeft de Playbase een optische aansluiting en een ethernetpoort. Het is de verwachting dat de speaker ook te koppelen is aan al je andere Sonos-speakers. Dit werkt dan waarschijnlijk ook met Sonos tuningsoftware Trueplay, zodat het geluid goed klinkt voor de ruimte waarin de speaker staat. De speaker zou ook ondersteuning krijgen voor Amazon Alexa voor stembediening.

Welke mogelijkheden zou deze Playbase kunnen hebben?

We mogen er standaard van uitgaan dat deze Playbase een digitale aansluiting zal hebben. Optisch lijkt me hoogstwaarschijnlijk. Zou hij andere ingangen zoals RCA hebben? Ik denk het niet, laten we er vanuit gaan dat de hardware (motherboard) dezelfde interne componenten als een Playbar bevat.

Mocht de Sonos Playbase inderdaad in maart beschikbaar komen, dan zal het niet lang meer duren voordat deze officieel aangekondigd gaat worden. De Sonos Playbase lijkt in ieder geval een mooie oplossing te zijn om stijlvol draadloos van je muziek te genieten of aan je televisie te koppelen.

Dit artikel is meer dan 5 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

4 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page