top of page
  • tim9043

Samsung maakt een robot die wijn kan inschenken en je een drankje kan brengen…

Samsung werkt aan een robot die de was kan ophalen, de vaatwasser kan laden, de tafel kan dekken, wijn kan inschenken en zelfs een drankje kan brengen. De robot heet Bot Handy, en Samsung zegt dat hij in staat zal zijn om objecten te herkennen met behulp van een camera en AI. De bot is bedoeld als “een verlengstuk van jou in de keuken, woonkamer, en overal waar je een extra hand nodig hebt in je huis”, zei Sebastian Seung, voorzitter van Samsung Research, tijdens de CES-persconferentie van Samsung vandaag.


Voorlopig is het niet duidelijk hoe dicht Bot Handy bij een echt verzendproduct staat. Samsung heeft geen prijs- of releasevenster aangekondigd en het bedrijf heeft eerder CES gebruikt om te pronken met futuristisch ogende robots die meer een concept zijn dan een echt product. De robot wordt beschreven als “in ontwikkeling”.

In zijn huidige vorm is Bot Handy een lange, dunne, zwart-witte robot met twee grote digitale ogen die van uitdrukking veranderen als hij beweegt. De robot heeft een enkele arm die op drie punten kan draaien – in wezen een schouder, elleboog en pols – met een klem-achtige hand aan het einde. Er zijn camera’s op het lichaam en de hand van de robot gemonteerd voor het herkennen van objecten. De robot kan zich door de ruimte bewegen op wat een rollende basis lijkt, hij kan van links naar rechts draaien en zichzelf optillen om hogere objecten te bereiken.


samsung handy bot

Samsung zegt dat de robot in staat zal zijn om het materiaal waarvan verschillende objecten zijn gemaakt te beoordelen, zodat hij ze met de juiste hoeveelheid kracht kan grijpen. Hij moet ook in staat zijn om voorwerpen van verschillende grootte, gewicht en vorm te hanteren.

Naast Bot Handy demonstreerde Samsung ook een vernieuwde versie van Bot Care, een “robotassistent en begeleider” die het bedrijf in 2019 voor het eerst liet zien. De robot wordt verondersteld iets van een persoonlijke assistent te zijn, die je eraan herinnert dat je een pauze moet nemen van je werk of dat er vergaderingen op komst zijn. In een demo liet Samsung de robot automatisch een scherm openen, zodat de eigenaar mee kon doen aan een videogesprek dat op het punt stond te beginnen. Net als bij Bot Handy is er geen indicatie hoe ver dit in ontwikkeling is.


Wat betreft de daadwerkelijke producten heeft Samsung wel één robot die dit jaar moet worden verscheept. De JetBot 90 AI+ is een Roomba-achtige vacuümrobot die is uitgerust met LIDAR, een “3D-sensor”, en AI om hem te helpen objecten te herkennen, zodat hij obstakels beter kan ontwijken. Samsung zegt dat het vacuüm slim genoeg is om dichter bij objecten te komen die niet bijzonder fragiel zijn, zoals een kinderspeelgoed, en om verder weg te blijven van iets wat het zou kunnen breken, zoals een vaas. Het vacuüm heeft ook een traditionele camera ingebouwd, die bedoeld is om u te laten controleren op huisdieren terwijl je weg bent.

3 weergaven0 opmerkingen

Комментарии


bottom of page