top of page
  • tim9043

PEAKnx lanceert bekroond 8″ KNX aanraakscherm Controlmicro


PEAKnx lanceert bekroond 8" KNX aanraakscherm Controlmicro

Met zijn hogeresolutiescherm van 8″ en de bijbehorende YOUVI-visualisatie is de PEAKnx Controlmicro ideaal voor de kamerregeling in een gebouw met KNX. De KNX Room Controller kan worden gebruikt als cliënt of als autonome KNX server, dankzij een directe KNX verbinding en de inbegrepen IP-routersoftware. De Controlmicro is uitgerust met Windows 10 LTSC en maakt het mogelijk om alle Windows- en webgebaseerde visualisaties te gebruiken. Hij kan gemakkelijk staand of liggend worden gemonteerd en is verkrijgbaar in twee modellen. Het scherm maakte onder andere indruk op de jury van de Red Dot Award: Product Design 2021 met zijn hoogwaardige bouwkwaliteit en sfeervolle verlichting. Het is beschikbaar vanaf 3 augustus 2021, maar kan nu al worden besteld.

Red Dot Award 2021 voor uitstekende ontwerpkwaliteit

De internationale jury van deskundigen van de Red Dot Award heeft de Controlmicro bekroond met de Red Dot Design Award: Product Design 2021. Boven op het ontwerp en de uitstraling zijn ook de functionaliteit, ergonomie en levensduur doorslaggevende factoren voor de jury. De Controlmicro maakte onder meer indruk met zijn sfeerverlichting. De ledverlichting op het frame van het scherm kan bijvoorbeeld worden gebruikt om bepaalde lichtstemmingen te benadrukken of om verschillende statussen in het gebouwregelsysteem weer te geven. Geïntegreerde sensoren voor CO2 en helderheid meten de luchtkwaliteit en zorgen voor een aangename schermhelderheid. Een nabijheidssensor schakelt het TFT-kleurenscherm van 8 inch alleen in wanneer dat nodig is.

Grenzeloze mogelijkheden in een compact formaat

Net als de twee grotere PEAKnx-schermen Controlmini en Controlpro werkt de dunne Controlmicro met Windows 10 IoT Enterprise LTSC. Het scherm is te bedienen met de bijbehorende PEAKnx-software YOUVI en met andere gangbare visualisatieprogramma’s voor kamer- en huisregeling. Met YOUVI Basic kunnen alle gangbare apparaten zoals verlichting, verwarming, jaloezieën enz. worden geregeld, zowel via het aanraakscherm als via de gratis smartphone-app. Andere functies, zoals de integratie van camera’s, logica of spraakbesturing, kunnen worden toegevoegd als dat nodig is. De Controlmicro is geschikt als cliënt en als autonome KNX server, bijvoorbeeld voor kleinere projecten zoals een eengezinswoning. Een directe KNX verbinding en de inbegrepen IP-routersoftware maken dat mogelijk. Naast de KNX-aansluiting is er ook een ethernetaansluiting, WLAN en bluetooth. Er zijn bovendien een luidspreker en microfoon geïntegreerd voor gebruik met parlofoonsystemen aan de deur.

Flexibele integratie in het interieur

Het Controlmicro Smart Home Panel is eenvoudig te monteren over een standaard 55 mm-schakeldoos met een standaardschroefafstand van 60 mm en een minimumdiepte van 35 mm. Dat maakt het KNX Touch Panel heel geschikt om oudere systemen te upgraden, omdat er geen extra beitelwerk nodig is. Afhankelijk van wat de gebruiker wil, kan de KNX Room Controller zowel staand als liggend worden gemonteerd. Vooral in openbare ruimtes is het een voordeel dat het scherm beveiligd kan worden met een antidiefstalsysteem. De Controlmicro is verkrijgbaar met een zwart frame en een zwarte glasplaat of met een zilveren frame en een witte glasplaat. Daardoor past hij makkelijk in elk interieur.

52 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page