top of page
  • tim9043

Nu ook lokale muziek afspelen met Sonos voor Android

Sonos is een muzieksysteem dat (bijna) volledig draadloos kan functioneren en gebruik maakt van verschillende internetdiensten zoals bijvoorbeeld Spotify, Deezer, Last.fm en Rdio. Vandaag is er een update uitgekomen voor de Sonos voor Android applicatie die nieuwe mogelijkheden toe zal voegen.


Sonos Android Controller


Sonos Controller for Android

Sonos-spelers zijn vrij populair, vooral door de simpele bediening en interface. Daarnaast is er niet meer nodig dan een stopcontact, Sonos-speler en Bridge om muziek op alle locaties in huis of kantoor te laten klinken. De Sonos-applicatie voor Android wordt steeds verder ontwikkeld en ook vandaag is er een interessante functie bijgekomen. Vanaf heden is het mogelijk om ook lokale muziek af te spelen op de Sonos-speler. Dus heb jij een album van je favoriete artiest als MP3 opgeslagen op je Androidapparaat, dan kan Sonos deze vanaf heden afspelen. Dit doe je door naar het ‘Muziek-menu’ te gaan en vervolgens voor ‘Dit mobiele apparaat’ te kiezen. Hier is een lijst te zien van af te spelen nummers.

Sonos Controller update installatie

Nadat de nieuwe app met versienummer v4.1.1 is geïnstalleerd, start je de Sonos Controller app op. Kijk eerst wel of je met het goede netwerk verbonden bent, het netwerk waar ook de Sonos mee is verbonden. Ga hierna naar het muziekmenu en klik op ‘dit mobiele apparaat’. Je moet hiervoor wel muziek op je Android-toestel hebben staan.

Je krijgt dan een overzicht te zien met alle nummers die op je Android-smartphone en -tablet staan. Ook gedownloade nummers van Spotify worden weergegeven: een handigheid voor degenen die van de muziekstreamingdienst gebruikmaken.

Beschikbaarheid

Sonos Controller for Android is gratis te downloaden in de Google Play Store. Een Sonos-speler is uiteraard wel vereist om de app te laten functioneren. Downloaden kan hier.

Bron artikel : http://androidworld.nl

Dit artikel is meer dan 8 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

4 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page