top of page
  • tim9043

Met deze gratis handleiding installeer je Airplay op Sonos


sonos en airplay
 

Met deze Sonos Airplay Hack kan je probleemloos je iOS apparaat streamen (via Airplay) naar je Sonos draadloos muziek systeem. Wat is Airplay? Met Airplay wordt het mogelijk om het geluid van je iOS apparaten draadloos door te sturen. Er zijn twee mogelijkheden die wij kennen om via Airplay je iOS apparaat aan je Sonos te verbinden. Wij leggen ze piekfijn uit in dit artikel. Zoals steeds zijn taalfouten en slechte zinnen gratis inbegrepen in onze artikels!

 

Heb jij meer uitleg nodig over het Sonos muziek systeem? Boek dan vrijblijvende een afspraak in onze showroom. Geen zin om langs te komen, klik hier voor meer informatie over het Sonos muziek systeem.

 

1. Een Airplay module rechtstreeks aansluiten op (bijvoorbeeld) een Sonos Play:5 speler.

airport express sonos

Je kan een Airport express aansluiten op een Sonos ingang audio. De hoofdtelefoon uitgang van de Airport plug je dan in op de Analoge Ingang van je Sonos systeem. Dit kan met de Play:5 (zoals hieronder) of via een Sonos Connect of een Sonos Amp. Maar dat is niet echt een handige oplossing denk ik dan.

achterkant sonos play 5

2. Rechtstreeks Airplay gebruiken op je Sonos systeem (dit is veel cooler!)

Benodigdheden :

  1. Een Windows computer (of een Mac, Raspberry PI of een netwerk harde schijf – heb je hier meer uitleg voor nodig contacteer ons!)

  2. Een stukje software : 32-bit node.js (versie 0.10.33, 32bit!) [download node.js]

  3. Nog een stukje software : Bonjour voor Windows SDK [download bonjour]

  4. De software die ervoor zorgt dat je Airplay op je Sonos krijgt : Airsonos [download Airsonos]

  5. 2 biertjes, omdat een biertje altijd smaakt.

Eerst beginnen we me de installatie van de SDK Kit “Bonjour voor Windows”

Deze SDK kit is een stukje software wat zal toelaten dat we gebruik kunnen maken van “Bonjour voor Windows”. Bonjour voor Windows is een communicatie protocol welk Apple gebruik om bijvoorbeeld Airplay door te sturen. Surf naar https://developer.apple.com/downloads/index.action?q=Bonjour%20SDK%20for%20Windows#  .

Hoe inloggen? Gewoon gebruik maken van je bestaande Apple ID. Even de algemene voorwaarden goedkeuren (zeker helemaal lezen) en dan krijg je onderstaand scherm te zien :


apple bonjour windows

In de zoekbalk bovenaan rechtstreeks typ je in “Bonjour for Developers”

bonjour for developers

Je scrolt naar beneden en download en installeert “Bonjour SDK voor Windows”
bonjour sdk for windows
Je doorloopt heel het installatie proces (super saai)
installeren bonjour windows


 

Heb jij meer uitleg nodig over het Sonos muziek systeem? Boek dan vrijblijvende een afspraak in onze showroom. Geen zin om langs te komen, klik hier voor meer informatie over het Sonos muziek systeem.

 


Daarna installeren we “Node.JS”

Klik op deze link http://nodejs.org/dist/v0.10.33/node-v0.10.33-x86.msi om Node te downloaden. Installeer het Node programma, welk ervoor gaat zorgen dat Airsonos kan communiceren met het Bonjour protocol wat we eerder geïnstalleerd hebben (een noodzakelijkheid voor het verbinden van Sonos met Airplay).

Gewoon op volgende (of next) blijven klikken om Node te installeren.
airplay sonos

Heel belangrijk, je MOET de computer opnieuw opstarten. Nu neem je het eerste biertje.

Volgende stap.

Eerst gaan we Airsonos downloaden via deze link https://github.com/stephen/airsonos/releases/download/0.0.19/airsonos_windows_x86.zip . Aangezien dit een ZIP bestand is moeten we deze ‘unpacken’ (uitpakken dus) in volgende directory C:\Users\[Uw windows gebruikersnaam]\AppData\Roaming\npm. Ik log in als gebruiker “Tim Sevenants” op mijn Windows computer, dus bij mij wordt dit C:\Users\Tim Sevenants\AppData\Roaming\npm.

sonos airplay

Zijn jullie nog mee? Goed, nu gaan we een commando prompt opendoen. In Windows 8 gaat dit zo :
Command Prompt opstarten

Stap 1 – In het Windows 8 scherm “Zoeken” aanklikken


hoe dos in windows 8 gebruiken

Stap 2 – “cmd” intypen en Opdrachtprompt daarna aanklikken


Nu hebben we een command prompt venster openstaan, we hebben dit nodig om te checken of onze installatie gelukt is. We typen in “where airsonos”. Als je dezelfde output krijgt, maar in plaats van Tim Sevenants jouw windows gebruikersnaam is alles gelukt!
Nu moet je nog enkel “Airsonos” intypen en je kan muziek beginnen te Airplay’en vanop je iOS toestel.
airplay sonos

airplay op sonos hack

 

Heb jij meer uitleg nodig over het Sonos muziek systeem? Boek dan vrijblijvende een afspraak in onze showroom. Geen zin om langs te komen, klik hier voor meer informatie over het Sonos muziek systeem.

 

Nu zijn de mogelijkheden aan jouw.

Je kan een snelkoppeling op je bureaublad maken en met één klik op de knop de Airplay functie activeren op je Sonos. Vergeet niet, sluit je de computer af, stopt de Airplay functie wel. Het is ook mogelijk Airsonos te installeren op een Raspberry toestel of op een Synology Harde Schijf. Dan hoef je de computer niet altijd aan te hebben staan, dit type installatie is niet eenvoudig maar wel haalbaar. Voor meer uitleg hierover kan je ons vrijblijvend mailen. Heb jij problemen met het bovenstaande aarzel dan niet om onderaan in het commentaar vak hulp te vragen. Uiteraard mag je ons ook altijd vrijblijvend mailen via onze contacteer ons pagina.

Tijd voor je tweede biertje open te doen.

Interessante artikels

Dit artikel is meer dan 6 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

40 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page