top of page
  • tim9043

Loewe toch gered: investeerder Stargate koopt Duitse tv-fabrikant

De noodlijdende Duitse tv-fabrikant Loewe is toch gered. Stargate Capital, een in München gevestigde investeerdersgroep, neemt alle activiteiten van het bedrijf over.

Dat maakte Loewe maandag bekend, zonder overnameprijs te vermelden.

“Na de onrust van de afgelopen weken zijn wij enorm blij dat we deze sterke partner hebben gevonden. Loewe kan nu eindelijk doorstarten”, aldus topman Matthias Harsch in een toelichting.

De redding van de fabrikant van hoogwaardige tv’s kwam vorige maand op losse schroeven te staan, nadat een andere investeringsgroep was afgehaakt. Daarvoor was een strategische samenwerking met het Chinese elektronicaconcern Hisense al afgeketst.

Met de doorstart behouden 430 van de 525 medewerkers hun baan. De nieuwe eigenaar Stargate wil de komende jaren “tientallen miljoenen” investeren in de producent van designtoestellen.

loewe failliet

Concurrentie uit Azië

Het in 1923 opgerichte Loewe vroeg vorig jaar faillissement aan, nadat het al lange tijd in financiële problemen had verkeerd. Het bedrijf leed, mede door de stevige concurrentie uit Azië, al sinds 2010 verlies en zag zijn omzet sinds 2008 steeds verder teruglopen.

Loewe is een van de weinige overgebleven Duitse televisiemerken, die zijn producten ook volledig in Duitsland fabriceert. In Nederland zijn de producten van Loewe verkrijgbaar bij ongeveer 250 verkooppunten.

Dit artikel is meer dan 7 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

1 weergave0 opmerkingen

Comments


bottom of page