top of page
  • tim9043

Krijgt mijn tv een upgrade naar HDMI 2.0?

Enkele dagen geleden werd de nieuwe HDMI standaard gelanceerd, namelijk HDMI 2.0 . Deze vernieuwde standaard gaat verschillende nieuwe mogelijkheden mee introduceren, zoals 4K-video met hogere frame rates. De vraag die sommige mensen reeds hebben en voornamelijk degene die reeds een 4K ultra hd tv bezitten (zo zullen er wel nog niet al te veel zijn) of het softwarematig valt up-te-daten (is dit zelfs een correct woord?) van je dan weer “verouderde” hdmi standaard.

HDMI 2.0 Aansluiting

Tim, wat is eigenlijk dan die HDMI 2.0 ?

HDMI 2.0 is de allerlaatste HDMI standaard die in het leven is geroepen om het vernieuwde 4K-materiaal in een hogere (meer volledige?) resolutie én met nog hogere frame rates (60fps of 50fps) te ondersteunen. Hiernaast biedt deze nieuwe standaard met zijn 18Gbps doorvoersnelheid een nog hogere bandbreedte, er kunnen tot 32 audio kanalen ongecomprimeerd doorgestuurd worden. Audio zal tot 1536kHz ondersteund worden én er kunnen diverse videostreams naar één en hetzelfde display gestuurd worden. Er zal een update zijn voor het veelbelovende 21:9 beeldformaat én een vernieuwde synchronisatie van audio -en video streams. Zullen hierbij dan de lypsync problemen opgelost zijn ?

Krijg ik dan een update?

Er is dus niet enkel en alleen een voordeel voor die personen die alreeds een 4k Ultra HD flatscreen hebben. HDMI 2.0 zal veel meer aanbieden en zal voor iedereen interessant zijn. Maar, is er dan een update te krijgen? Helaas is dat niet duidelijk – over een misleidende titel gesproken – . De verschillende operatoren verantwoordelijk voor de HDMI standaarden geven aan dat er geen bepaling is dat een dergelijke update moet doorgevoerd worden.

Mijn mening? Door deze vernieuwende features zullen toch alleszins enige hardware upgrades nodig zijn.

Dit artikel is meer dan 8 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

3 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page