top of page
  • tim9043

KNX Secure volgens JUNG – de veilige standaard

KNX Secure is een standaard die staat voor extra veiligheid. Om de infrastructuur in gebouwen effectief te beveiligen tegen onbevoegden, moet u bij een professionele installatie maatregelen nemen op het gebied van hardware en software. JUNG KNX Secure levert hiervoor een gedegen beveiliging voor een Smart Home of Smart Building, volledig conform de standaard voor afstandsbankieren.

JUNG KNX Secure versleutelt de datacommunicatie in het netwerk en waarborgt een beveiligde overdracht van de KNX-telegrammen. KNX IP Secure en Data Secure staan in voor de veilige dataoverdracht in KNX-installaties. KNX Data Secure zorgt ervoor dat, onafhankelijk van het medium, de gekozen KNX-telegrammen worden geverifieerd en versleuteld. Daarmee kan de communicatie tussen sensor en actor niet geïnterpreteerd noch gemanipuleerd worden.

Beveiligde communicatie Ook de communicatie op visualisatie-niveau is op deze manier beveiligd. Met de JUNG KNX IP interface worden de verschillende ruimtes via een IP backbone met de centrale visualisatie verbonden. De KNX IP router kan daarbij als bereik of lijnkoppeling worden gebruikt.

Twee componenten JUNG heeft daarvoor twee nieuwe componenten in het assortiment. De KNX IP interface (IPS300SREG) en de KNX IP router (IPR300SREG). Bij deze componenten gaat de voeding uitsluitend over de KNX bus. Ze hebben een geïntegreerd OLED display voor weergave van de belangrijkste informatie. Zij kunnen tot 8 verbindingen met IP-eindapparaten maken, bijvoorbeeld voor tegelijkertijd visualiseren en configureren. Tevens hebben ze een compacte bouwvorm (2TE), waardoor ze ideaal zijn voor plaatsbesparende montage.

Dit artikel is meer dan 2 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

5 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page