top of page
 • tim9043

Hoe SoundCloud integreren in uw Sonos Multiroom muziek systeem.

Onze SoundCloud en Sonos integratie handleiding is nu beschikbaar!

Wat is SoundCloud?

Soundcloud mag je best beschrijven als het Youtube voor audio. Het is ongetwijfeld één van de allerbekendste platformen op dit moment. Alexander Ljung, CEO van Soundcloud, is ervan overtuigd (net zoals ik !) dat audio groter zal worden dan video. Muziek beluisteren is namelijk een bezigheid die je perfect kan combineren terwijl je andere activiteiten beoefent. Soundcloud is een Cloud platform gebaseerd op een sociaal netwerk en biedt de mogelijkheid je favoriete muziek te delen met andere gebruikers. Zo kan je op elk moment van de dag de mix horen van je favoriete DJ die dit weekend nog in een mega discotheek in Ibiza muziek stond te spelen ofwel kan je het concert dat in het lokale jeugdhuis dit weekend was terug opnieuw beluisteren. Soundcloud is dus het perfecte platform om zowel lokale als internationale muziek te ontdekken én gratis te beluisteren. De perfecte oplossing dus.

Bekijk het op : www.soundcloud.com


sound_logo_v1

Wat is Sonos ?

Sonos zorgt ervoor dat je in elke kamer van je woning je favoriete muziek kan beluisteren zonder extra bekabeling te voorzien. Zo kan je dus perfect in je badkamer Radio 1 beluisteren, je iTunes bibliotheek in de keuken en lekkere lounge muziek in de woonkamer. Draadloos, betaalbaar en eenvoudig!

Wat is streaming ?

Streaming begint populairder te worden omdat bandbreedte op het internet steeds betaalbaarder wordt. Waar je vroeger aan een bepaald snelheid moest  surfen is het nu mogelijk dankzij glasvezel technieken om aan een enorme snelheid en bandbreedte te surfen. Dit heeft niet alleen tot gevolg dat je sneller je email kan ontvangen maar dat het ook mogelijk wordt muziek van over de hele wereld rechtstreeks (live) of niet rechtstreeks naar je favoriete luidsprekers te sturen. Bestaande diensten zoals Spotify, Deezer, …. spelen hier gretig op in. Liefhebbers van Soundcloud (zoals ik zelf een zeer grote fan ben) kunnen nu ook dankzij deze workshop Soundcloud toegevoegd worden aan het Sonos muziek systeem.

Digitale Stream Muziek

Stream al je muziek diensten draadloos door je woning


Wat hebben we nodig

 1. Uiteraard minstens één Sonos Zone Player (duh!)

 2. De Sonos software geïnstalleerd op de computer (gratis)

 3. Een Soundcloud account (gratis)

Het lijkt heel veel werk, maar valt best mee als je onderstaande stappen nauwkeurig volgt. Geraak je ergens verloren in de installatie, aarzel niet om me te contacteren! Laten we beginnen!

1. Laten we eerst de Sonos software starten op de computer of mac computer. Ga naar “Sonos” in de menubalk en duw daarna op het menu item “Help”

stap1-soundcloud

2. Daarna selecteer je in het menu item “info over mijn Sonos systeem”. Omdat we opzoek zijn naar het IP adres van één van onze Sonos spelers.

stap2-soundcloud

3. Heeft u meerdere Sonos toestellen in huis dan gaan er verschillend IP adressen staan, heeft u maar één Sonos Speler gaat er maar eentje staan.

Logisch! Opgelet, het is belangrijk dat u het IP adres neemt dat begint met : “Gekoppeld ZP <>”

stap3-soundcloud

4. Nu we het IP adres hebben van een Sonos Speler starten we de internet browser op en typen in als browser adres :

http://[het ip adres van de zoneplayer]:1400/customsd.htm bij mijn opstelling gaat dit dus zo : http://192.168.1.105:1400/customsd.htm Als alles goed verlopen is krijgen we onderstaand scherm nu zien :

stap4-soundcloud

5. Dat formulier moeten we als volgt invullen.

PRO TIP : De meeste problemen ontstaan door in dit formulier foute gegevens in te vullen. Een typ fout gebeurt vlug! Lees dus alles goed na vooraleer je op bevestigen duwt!

stap5-soundcloud

 1. SID: 255

 2. Service Name: SoundCloud

 3. Endpoint URL: http://sonos-soundcloud.herokuapp.com/soap

 4. Secure Endpoint URL: https://sonos-soundcloud.herokuapp.com/soap

 5. Polling interval: 3600

 6. Authentication SOAP header policy:Selecteer de “Device Link” optie

 7. Version : 1

 8. Uri: https://sonos-soundcloud.herokuapp.com/static/strings.xml

 9. Container Type: Selecteer de “Music Service” optie

 10. Capabilities: Search aanvinken

 11. En dan op query verzenden klikken

Eenmaal je op query verzenden geklikt hebt, opent de browser een pagina met de boodschap “succes” .

6. So far so good! Nu gaan we terug naar de Sonos software en selecteren we de knop in het rechter vak “meer muziek”

stap6-soundcloud

Nu zal je zien dat er een optie “SoundCloud” bij de mogelijkheid verschijnt

stap7-soundcloud

Klik hier op en je krijgt onderstaand scherm te zien :

stap8-soundcloud

Perfect! Daarna selecteer je “ik heb al een account” (niet vergeten eerst te registreren op de SoundCloud website!) en dan krijg je een scherm te zien met een link die begint met http://bit.ly/******* deze link moet je kopiëren en intypen in je webbrowser.

Met het surfen naar het http://bit.ly/**** adres geef je de Sonos SoundCloud applicatie toegang tot je SoundClound abonnement zonder je paswoord van SoundCloud te moeten delen met het Sonos systeem. Heel veilig dus! Selecteer daar dan : “Connect”.

7. Als alles goed verlopen is moet je onderstaand scherm nu zien in je webbrowser :

stap9-soundcloud

8. Als je nu terug gaat naar je Sonos programma zal je een boodschap zien dat SoundCloud nu ingesteld is op je Sonos systeem.

stap10-soundcloud

SoundCloud verwijderen

Als je om één of de andere reden de SoundCloud dienst wilt verwijderen van je Sonos systeem kan dit in drie eenvoudige stappen :

 1. Start de Sonos software en in de menubalk selecteer je “beheren” en daarna “instellingen service”

 2. Daarna klik je op SoundCloud en duw je op verwijderen.

 3. Daarna bezoek je https://www.soundcloud.com/settings/connections en klik je op “revoke access” knop naast “Soundcloud for Sonos”

Veel gestelde vragen

Vraag : Heeft Smart Living de applicatie gemaakt voor SoundCloud te connecteren op Sonos?

Antwoord : Neen alle eer komt toe aan “Rahim Sonawalla” die deze SOAP (de verbinding tussen Sonos en SoundCloud) ontworpen heeft. Je kan hem bezoeken op http://www.hirahim.com

Vraag : Hoeveel kost deze applicatie?

Antwoord : Gratis, maar je mag Rahim Sonawalla altijd sponsoren!

Vraag : Blijft deze applicatie bestaan?

Antwoord : Zolang als Rahim Sonawalla de applicatie blijft onderhouden blijft SoundCloud voor Sonos werken!

Vraag : Waarom is de applicatie soms traag?

Antwoord : Rahim laat de applicatie werken op gratis servers. Om energie te besparen gaan de servers in “standby” als deze voor tien minuten niet gebruikt worden, als een gebruiker (jij bijvoorbeeld) dan de applicatie opstart, heeft de server even tijd nodig om op te starten.

Dit artikel is meer dan 8 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

25 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page