top of page
  • tim9043

Google introduceert Chromecast-dongle voor streaming naar tv

Google heeft zonet de Chromecast onthuld: een soort kleine stick met een hdmi aansluiting die je achteraan in de tv inplugt, waarna er diverse media van een tablet, laptop of smartphone kan gestreamd worden. De dongle werkt met een bepaald aantal diensten en apps nog maar (op moment van schrijven)

De “Chromecast” is dus een klein apparaat dat wel nog een aparte voeding vereist via een USB stekker die ook voorzien is op de “stick”

Gebruikers kunnen daarna vanop hun smartphone, tablet of laptop diverse media besturen, maar eigenlijk mag je de term “streamen” niet gebruiken, dit komt omdat de Chromecast zelf de verbinding opstelt naar bijvoorbeeld Youtube om een enorm stabiele verbinding op te bouwen. Er wordt dus geen signaal van het mobiele tv toestel naar de Chromecast gestuurd, zoals wel is bij de Airplay toestellen van Apple met de nodige vertragingen tot gevolg. Daarmee werkt de Chromecast hetzelfde als Googles Nexus Q-mediaspeler, die in 2012 op Google I/O aangekondigd werd, maar nooit de winkelschappen bereikte.


Doordat er niks gestreamd wordt, werkt de Chromecast alleen met apps die Google ondersteunt. Tijdens de presentatie demonstreerde Google de Chromecast met Youtube, Google Play Movies, Google Play Movies, Netflix en Pandora, waarbij zowel een Android-telefoon als een iPhone gebruikt werden om de Chromecast aan te sturen. Al de apps die Google toonde waren voorzien van een extra knopje waarmee content naar de Chromecast gestuurd kon worden.

Google werkt misschien wel aan de beste feauture op het toestel (het toestel is nog in betafase!) deze feature gaat je toelaten de openstaande tabs van je Chromse Browser naar de Chromecast door te sturen. Dat maakt het bijvoorbeeld mogelijk een om een video van Vimeo af te spelen , door deze op je draagbare pc te openen en de tab naar je Chromecast te slepen.

De Chromecast is per direct in Amerika verkrijgbaar en gaat 35 dollar kosten. Google is van plan om het apparaatje ‘zo snel mogelijk’ ook in landen uit te brengen.

 Bron : Tweakers.NET

Dit artikel is meer dan 8 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

2 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page