top of page
  • tim9043

ETS Inside maakt KNX makkelijk te programmeren, beschikbaar in het najaar!

Tijdens de beurs Light+Building heeft KNX de tool ETS Inside gepresenteerd. Het is een nieuwe versie van de programmeertool waarmee ook installateurs met minder ervaring in woning- en gebouwautomatisering installaties kunnen programmeren. De tool is bedoeld voor kleine en middelgrote automatiseringsprojecten. Uiteindelijk kunnen zelfs eindgebruikers, die zich erin willen verdiepen, hiermee configuraties aanpassen.

De kern van ETS Inside is dat de software een onlosmakelijk onderdeel wordt van de installatie, doordat het geïnstalleerd is op een harde schijf van een mini-pc in de installatie zelf. De interface waarmee de programmering kan worden uitgevoerd, is uiterst eenvoudig en kan via touchscreens op tablets of smart phones worden bediend. De beperking in ETS Inside is dat de installatie uit maximaal 1 TP-lijn, 1 RF-lijn en 1 IP-lijn kan bestaan. Zodra installaties uitgebreider worden, moet men overstappen op ETS Professional.


iOS, Android of Windows

Door de opzet kan men op elk type operating systeem projecten bewerken, of het nu iOS, Android of Windows is. In principe kan de gebruiker met ETS Inside alle KNX-componenten gebruiken, evenals alle media (TP, IP, RF en PL) die door KNX worden ondersteund. Bovendien is ETS Inside uitgerust met het nieuwe concept KNX Secure, dat ook op Light+Building is gelanceerd, zodat hackers geen kans hebben het systeem binnen te dringen.

ETS Inside is in oktober 2016 beschikbaar. Voor gebruik ervan moet de installateur een licentie aanschaffen die naar verwachting 160 euro kost.

Dit artikel is meer dan 5 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

4 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page