top of page
  • tim9043

Eindelijk Netflix in België – daar komt ie dan.

De online televisiedienst Netflix wordt in mei gelanceerd in België. Dat meldt de krant Le Soir. Netflix is al sinds 2011 op de Europese markt aanwezig.

netflix belgie

Na de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Nederland en Scandinavië komt Netflix nu ook naar België. In die landen is de Amerikaanse online televisiedienst al waanzinnig populair. Vorig jaar klokte ze af op ruim 40 miljoen gebruikers, 10 miljoen meer dan een jaar voordien.

Netflix biedt films en series aan die rechtstreeks beschikbaar zijn via de website. Gebruikers kunnen zoveel films kijken als ze willen voor een maandelijkse vergoeding van 7,99 euro (7,99 dollar in de Verenigde Staten). De prijs voor België is echter nog niet bekend. Het is ook nog onduidelijk of het platform exclusieve Belgische content zal kunnen aanbieden.

Expansie Omwille van het grote succes moet Netflix steeds meer betalen voor streamingrechten. Daarom werkt het bedrijf sinds een jaar aan een internationale expansie. Bij onze noorderburen, waar de dienst sinds september beschikbaar is, heeft Netflix zijn start alvast niet gemist. Een dag na de lancering haalde de dienst zo’n 10 procent van al het Nederlandse internetverkeer.

In ons land werd de komst van Netflix vorig jaar al meermaals aangekondigd, maar in oktober ontkende het bedrijf nog dat het plannen had om uit te breiden naar België. Toch lijkt een Belgische lancering nu in de maak. Volgens de Franse krant Le Figaro lanceert Netflix de service in mei ook in Frankrijk. Met ook Franstalige films en series in haar portefeuille zou de weg naar België open liggen. De Amerikaanse firma zou volgens Le Soir bovendien op zoek zijn naar vertalers Frans-Nederlands.

bron : http://www.demorgen.be

Dit artikel is meer dan 8 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

2 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page