top of page
  • tim9043

Een vuiltje aan de binnenlucht? De Renson Sense vertelt het jou!

Weet jij hoe gezond de binnenlucht is bij je thuis of op het werk? Het CO2-gehalte in de lucht leert je daarover heel veel, maar het probleem is dat je CO2 niet ruikt als je lang in dezelfde ruimte vertoeft. Daarom lanceert Renson de Sense, een slimme CO2-meter die je laat weten wanneer de binnenluchtkwaliteit achteruit gaat en het dus tijd is om te ventileren.

CO2 zit in de lucht die we uitademen. En hoewel ook vocht en schadelijke stoffen mee de kwaliteit van de binnenlucht bepalen, is CO2 een goede indicator voor de binnenluchtkwaliteit. Zeker in luchtdichte, goed-geïsoleerde en niet-geventileerde ruimtes, loopt dat CO2-gehalte al snel op tot boven de 1200 ppm (parts per million). En dan kan je niet langer spreken van gezonde binnenlucht.


binnenlucht renson


Maar hoe weet je wanneer het hoog tijd is om een raam te openen en de binnenlucht te verversen als een ventilatiesysteem dat niet automatisch in je plaats doet? De Sense houdt het CO2-gehalte in de binnenlucht constant in het oog en geeft aan wanneer dat te sterk stijgt. Is de lucht gezond, dan licht de sensor blauw op. Bij een CO2-gehalte tussen 800 en 1200 ppm krijg je een oranje kleur als waarschuwing dat de luchtkwaliteit slechter wordt. En rood betekent dat de hoeveelheid CO2 in de lucht de 1200 ppm grenswaarde voor gezonde binnenlucht overschreden heeft. In dat geval moet je de ruimte zo snel mogelijk intensief verluchten door ramen en deuren open te zetten.

Maar de Sense is meer dan een CO2 meter. Het toestel brengt ook andere parameters in kaart die bijdragen aan een gezond en comfortabel binnenklimaat:  schadelijke stoffen, de temperatuur, de luchtvochtigheid en de hoeveelheid licht.Je kan alle parameters in real time volgen via de bijbehorende app op je smartphone én ook de historiek oproepen. Zo kom je te weten of je woning eventueel ook te kampen heeft met andere structurele problemen.

4 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page