top of page
  • tim9043

De nieuwe hype: de soundbase


wat is een soundbase

Eigenlijk een meer dan boeiend artikel op fwdmagazine.be om over na te denken :

De nieuwe hype: de soundbase vs. de soundbar?

Toen Bose vorig jaar de Solo uitbracht, verwachtte niemand dat soundbases zo populair zouden worden. Het onverwachte succes van deze afgeslanke soundbars heeft nu ook de aandacht van de grootste namen getrokken.

De Solo heeft inmiddels het gezelschap gekregen van gelijkaardige speakers van onder andere Onkyo, Panasonic, Denon (hun DHT-T100 wordt hier getest) en recent nog de LG SoundPlate (hier getest). Het concept is altijd hetzelfde: een compacte speaker voor de tv die kleiner is dan een soundbar en waar je desgewenst de tv op kan plaatsen.

Op CES duiken er nog meer soundbases op. Samsung lanceert de Ultra-slim Sound Stand HW-H600, een slanke speaker die 4.1-geluid belooft en die tv’s tot 55-inch formaat kan dragen. Meestal kunnen soundbases enkel wat kleinere formaten aan. De HW-H600 wordt in april in de Benelux verwacht.

Bij Sony is er de 350 euro kostende HT-XT1 TV Base Speaker, een evenzeer slanke speaker met NFC. Dit maakt het eenvoudig om muziek over Bluetooth te streamen vanaf een smartphone of tablet. Je kan trouwens via een app ook de TV Base Speaker bedienen. Vrij uniek aan deze Sony is dat de verbinding met de tv via HDMI gaat – meestal werken soundbases met de optische kabel – en dat er nog drie HDMI-bronnen kunnen aangesloten worden.

In FWD51 verschijnt er een vergelijkend dossier tussen de populairste soundbases.

bron : http://www.fwdmagazine.be/fwd/153004/de-nieuwe-hype-de-soundbase/

Dit artikel is meer dan 8 jaar oud - waarschijnlijk is deze informatie niet meer relevant of van toepassing.

4 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page